Afvallen met een dieet

Het volgen van een dieet is waar duizenden Nederlanders zich dagelijks mee bezighouden. Het aanbod van dieten is dan inmiddels ook overweldigend. De dieten zijn er in alle soorten en maten en we merken steeds meer dat consumenten door de bomen het bos niet meer zien.

Welke dieten zijn populair

Momenteel zijn de zogenaamde eiwitdieten erg populair. Hiervoor zijn meerdere redenen aan te wijzen. Hieronder de meest voorkomende:

  • Eiwit dieten werken verzadigend waardoor het relatief eenvoudig is vol te houden
  • Door meer eiwitten te eten eet je automatisch minder koolhydraten. Koolhydraten zijn echte dikmakers. Uit studies blijkt dat het voor gewichtsbeheersing gezonder is om meer eiwitten en minder koolhydraten te eten.
  • Eiwitten beschermen de spieren. Als jewilt afvallen is het doel om vet te verliezen en niet spiermassa. Spiermasse is goed voor de vetverbranding en eiwitten zorgen ervoor dat je spieren behouden blijven.
  • Eiwitten zijn gezond. Uiteraard is het wel nodig om dagelijks ook vetten en koolhydraten te consumeren aangezien dit naast eiwitten de andere leveranciers zijn van brand- en bouwstoffen die je lichaam dagelijks nodig heeft.

Op www.afvallendieten.nl vindt je een overzicht van de beste diëten van Nederland. Ze worden uitgebreid behadeld zodat je uit de beste diëten een gedegen keuze kunt maken.

Verandering in voeding

Het huidige aanbod van eten in de supermarkten is drastich verandert in de loop der jaren. Het gevolg is dat we massaal te dik worden. Dit komt doordat de samenstelling van hetgeen we eten veranderd is. We weten allemaal wel dat chips en mayonaise echte dikmakers zijn. Helaas is het ook zo dat veel van wat wij als normale voeding zijn gaan beschouwen inmiddels ook bewerkt is. Dit met als doel de voeding langer houdbaar te houden, het een lekkere geur of smaak te geven. Daarom is er nu een methode op de markt gebracht die ons leert om terug te keren naar de eetgewoonten van onze voorouderen. Op afvallendieten lees je ook alles over deze vorm van dieet.