Hoe Xenical innemen?

Xenical is een vermageringsmiddel. De medicijn, die Orlistat als werkende stof heeft, zorgt ervoor dat je lichaam minder vet opneemt. Het wordt door mensen gebruikt die last hebben van overgewicht.

De medicijn moet 3 maal daags ingenomen worden. Het moet voor, tijdens of binnen een uur na een maaltijd ingenomen worden. Het zal ervoor zorgen dat er minder vet van de maaltijd in het lichaam opgenomen wordt. Xenical moet met een maaltijd ingenomen worden waarin er vet zit, dus het hoeft niet ingenomen te worden wanneer je een maaltijd gaat eten die geen vet heeft. Ook hoef je de medicijn niet in te nemen als je een maaltijd overslaat.

Na 3 maanden moet het blijken dat men 5 procent is afgevallen. Als dat niet zo is, kan men liever stoppen met de medicijn want de het werkt niet goed bij de persoon.

Zoals de meeste medicijnen, kan Xenical ook voor wat bijwerkingen zorgen en deze kunnen regelmatig voorkomen. Men kan last krijgen van verkoudheid, hoofdpijn en maagdarmklachten. De darmklachten zullen verdwijnen naarmate je minder vet begint te eten. Er zijn ook bijwerkingen die minder vaak voorkomen zoals tandvleesproblemen of gaatjes in het gebit.

Je mag niet zomaar van alles eten wanneer je Xenical gebruikt. Er moet een dieet samengesteld worden en men moet geen vette koek of gebakjes tussendoor eten. Men kan last krijgen van olieachtige ontlasting en soms ook ongewild verlies van ontlasting.

Met deze medicijn mag men gewoon autorijden en alcohol drinken, maar het kan wel voor een wisselwerking zorgen met sommige andere medicijnen. Vraag de arts of het wel goed is om bepaalde medicijnen in combinatie met Xenical te gebruiken.