PlexR behandeling neemt toe in populariteit

Misschien heb je de term al eens voorbij horen komen, een PlexR Soft Surgery behandeling. Dit is een nieuw type behandeling dit in de medische wereld steeds meer wordt gebruikt. De techniek wordt voornamelijk voor cosmetische ingrepen ingezet, maar kan ook worden gebruikt om bepaalde klachten te verminderen.

Wat is een PlexR behandeling precies?

Het is natuurlijk een enigszins opvallende naam en het klinkt erg ingewikkeld, maar wat doet een dergelijk PlexR behandeling nu eigenlijk? Een PlexR behandeling wordt ingezet bij mensen die huidproblemen ondervinden of te kampen hebben met een huidaandoening.

Met deze methode is namelijk niet meer het traditioneel chirurgisch werk nodig, maar kan men zonder te snijden veel voorkomende klachten genezen.

Hoe gaat dat in zijn werk?

De innovatieve technologie die ten grondslag ligt aan de PlexR behandeling werkt door middel van plasma deeltjes. Door opwarming van deze deeltjes kan het bovenste deel van de huid als het ware worden verdampt.

Dit klinkt wat eng aar het is een uitermate veilige methode die kan worden ingezet bij een breed scala aan huidaandoeningen. Zo zal de patiënt nauwelijks iets voelen van de behandeling, en mooier nog, er hoeven ook geen hechtingen worden aangebracht na de ingreep. Deze twee voordelen samen maken de ingreep dan ook zeer aantrekkelijk ten opzichte van een normale chirurgische behandeling.

Geschikt voor meerdere ingrepen

Zo is de PlexR behandeling onder meer in te zetten voor cosmetische ingrepen als huidveroudering, en het verminderen van zichtbare rimpels in het gezicht. Maar daarnaast kan deze methode ook goed dienen om bijvoorbeeld wratten en moedervlekken te verwijderen.

Wij denken dat we de komende tijd nog veel gaan horen over deze nieuwe behandeltechniek, gezien het voor vele mensen een meer aantrekkelijke optie is ten opzichte van snijden.

Wil je meer lezen over de PlexR Soft Surgery behandeling? Kijk dan op https://www.huisartskliniek.nl/behandelingen/huid/plexr-behandeling