Leer handelen in obligaties

Leer handelen in obligaties en maak eindelijk winst van je spaargeld. Ben jij het ook zo zat dat je spaargeld bijna geen rente meer trekt? Dan kun je het heft in eigen hand nemen en gaan leren beleggen in obligaties.

Waarom obligaties?

Obligaties zijn een veilig beleggingsinstrument voor beginners. Je kunt met obligaties heel snel leren handelen en het verschilt nauwelijks van aandelen.
Obligaties zijn leningen die je doet aan de staat of aan een bedrijf (daar kun je zelf voor kiezen). Vaak krijg je dat geld gewoon terug, met een beetje meer. Op die manier kun jij een obligatieportefeuille aanleggen en dus winst gaan maken.
Een obligatieportefeuille kun je ook uitbesteden. Ga dan op zoek naar een beleggingsmanager die gespecialiseerd is in obligatieportefeuilles. Je leert op die manier vanaf de zijlijn hoe je dit ook zelf aan kan pakken.

Niet meer in obligaties handelen

De kans is groot dat je na een tijdje niet meer wil handelen in obligaties, omdat deze minder rendabel zijn dan bijvoorbeeld aandelen. Dat is niet verkeerd. Je hebt nu het gevoel van beleggen in de vingers en kunt dus op een goede manier de overstap maken naar andere beleggingsmiddelen, waaronder aandelen. Verdiep je van tevoren wel goed in deze wereld, want de handel in aandelen is met meer risico’s. Dat heeft ermee te maken dat je veel meer rendement kunt behalen op de handel in aandelen. De risico’s zijn groter en dus ook de verdiensten. Het werkt vaak als volgt: gaat het goed met een bedrijf, dan neemt de waarde van een aandeel toe. Gaat het minder goed, dan zakt het aandeel in. Door het nieuws en de actualiteiten goed te blijven volgen kun je een lichte voorspelling doen van waar het heen gaat met een aandeel. Daar kun jij dan weer mooi op inspelen.

Conclusie

Obligatiehandel is een goede manier om het beleggen onder de knie te krijgen. Je kunt je eigen portefeuille aan obligaties (staatsleningen) aanleggen en onderhouden. Heb je de smaak te pakken? Dan is de overstap naar beleggen in aandelen snel gemaakt.