Gezonde tussendoortjes

Op je lijn letten is soms lastig met al dat lekkers om je heen. Meestal is het zo dat je rond de klok van 3 uur wel ergens trek in krijgt. In de kast zie je op veel plaatsen chips, chocolade, koekjes of snoep liggen, ze liggen allemaal op de loer. Je begrijpt zelf wel dat dit niet de gezonde tussendoortjes zijn waar het over gaat, dit soort van tussendoortjes kun je maar beter laten staan. Wat dacht je van bleu Berry muffins, gedroogde cranberries of edamame boontjes.

Of dit een goed idee is weet je niet omdat de meningen daarover nogal verschillen, omdat er in dit soort tussendoortjes weinig calorieën zitten vergeleken met vet. Een van de gezonde tussendoortjes is gezonde chocola. Als je gezonde chocola eet dan eet je niet alleen iets wat lekker is maar ook goed is voor je gezondheid. Gezonde chocola is gezond omdat er geen vetten en suikers toegevoegd worden. Ook is het zo als je gezonde chocola eet de cacao koud wordt geperst zodat de gezonde stoffen zoals antioxidanten, vitamines, en mineralen behouden blijven. Wanneer je gezonde tussendoortjes wilt eten moet je weten dat het eten van koolhydraten dik maakt grote fabels zijn.

Als je weet dat een gram koolhydraten 4 kcal bevat, dit is gelijk aan eiwit, en bij vet is dit echter 9 kcal. Dus je weet nu dat het gemakkelijker dik worden is met een tussendoortje met vet dan met een tussendoortje waar veel koolhydraten inzitten om de doodeenvoudige reden, dat hier meer kcal inzitten. Wanneer je stopt met het eten van gezonde tussendoortjes waar veel koolhydraten inzitten dan klopt het inderdaad dat je afvalt. Wat je alleen afvalt is, zeker in het begin, spier en water. Vaak is het zo als je wilt lijnen en je eet alleen maar gezonde tussendoortjes zonder koolhydraten dat je dit niet lang volhoudt. Het beste wat je kunt doen als je wilt afvallen en toch nog gezonde tussendoortjes wilt blijven eten is het voedingspatroon veranderen.

Wil jij meer informatie over voeding, afslanken of buikvet verbranden? Ga dan naar deze site: http://marijkehelswieg.nl